Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
25 dkg sertéssült, 2 héjában főtt burgonya (krumpli), 1 alma, 3 közepes ecetes uborka, 2 főtt tojás, 10 dkg főtt, füstölt marhanyelv vagy sonka, tartármártás 2 tojásból, pici mustár, porcukor, őrölt bors, só, egy kiskanál citromlé,fél csokor petrezselyem, salátalevél a tálaláshoz |
´Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon egy tálban.´ Rejtő Jenő A húst, a megtisztított krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet, porcukrot, és óvatosan keverd össze a tartármártással. (Egész kevés fanyar fehérbort is csepegtethetsz hozzá.) Salátalevelekkel kibélelt tálba tedd, a tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet szórj és petrezselyemzölddel díszítsd. Ha kész, 2-3 órányit hűtőben érleld, mielőtt feladnád a kosztosoknak. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|