recept: Orosz hússaláta, Kifőzde
Orosz hússaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg sertéssült,
2 héjában főtt burgonya (krumpli),
1 alma,
3 közepes ecetes uborka,
2 főtt tojás,
10 dkg főtt, füstölt marhanyelv vagy sonka,
tartármártás 2 tojásból,
pici mustár, porcukor, őrölt bors, só,
egy kiskanál citromlé,fél csokor petrezselyem, salátalevél a tálaláshoz


´Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon egy tálban.´

Rejtő Jenő


A húst, a megtisztított krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra.
Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet, porcukrot, és óvatosan keverd össze a tartármártással. (Egész kevés fanyar fehérbort is csepegtethetsz hozzá.)
Salátalevelekkel kibélelt tálba tedd, a tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet szórj és petrezselyemzölddel díszítsd.
Ha kész, 2-3 órányit hűtőben érleld, mielőtt feladnád a kosztosoknak.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tartármártás

Forrás: Internetes gyűjtés alapján

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.05. Utoljára frissítve: 2008.11.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-01 22:56:19 - 1.61)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez